prosinec

09.01.2019 13:04

Nastal dlouho očekávaný měsíc. Měsíc pohádek, dárečků, návštěv a vánočního překvapení.I my ve školce jsme se připravovali na vánoční svátky. Učili jsme se vánoční písničky a básničky, připravovali jsme si výzdobu do šatny. Nejprve napsat  - nakreslit přání Ježíškovi, potom nakreslit adventní svíčky, na stromeček, vybarvit vánoční ozdoby. Samozřejmě mezi tím vyplnit mnoho pracovních listů s vánoční tématikou.- počítat, hledat stejné tvary, vybarvovat podle pokynů atd a to vše s ohledem na věk dětí. Povídali jsme si jak Vánoce slavíme nyní a jak se Vánoce slavily dříve. Tomu nám pomohla kniha J.Lada České vánoce.

Svátkům vánočním předchází svátek Svatého Mikuláše. Též jsme se naučili čertovské říkanky a písničky. Ale největším zážitkem byl výlet za Svatým Mikulášem do Čecjhovy stodoly. Mikuláš nás provedl  peklem a pozval nás i do nebe. Měli jsme možnost si udělat i malý dáreček.

Pak už nastal jen čas příprav na vánoční dílničky a vánoční besídku. Besídka se dětem povedla , rodiče byli besídkou nadšeni. Děti si pro rodiče připravily vánoční přáníčka                                                                                                                                                                                                                                      Ježíšek se zastavil i ve školce. Dětem přinesl několik malých i větších dárků z kterých měly děti velkou radost.